Over 60 kan ha mistet livet i oversvømte gullgruver i Zimbabwe

Gruvearbeidere frakter inn utstyr som skal brukes i arbeidet for å hente ut gullgraverne fra de oversvømte gruvene i Kadoma i Zimbabwe. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / NTB scanpix
Gruvearbeidere frakter inn utstyr som skal brukes i arbeidet for å hente ut gullgraverne fra de oversvømte gruvene i Kadoma i Zimbabwe. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 60 mennesker fryktes omkommet etter at gullgruver ble oversvømt og fylt med vann i en by i Zimbabwe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vann begynte å trenge inn i to ubrukte gruvesjakter i byen Kadoma tirsdag kveld. I sjaktene skal det ha vært mellom 60 og 70 gullgravere. Fredag erkjente myndighetene at det er små sjanser for å finne noen i live.

– Det jobbes intenst for å pumpe vannet ut av de oversvømte gruvegangene før ofrene kan hentes ut, sier July Moyo, Zimbabwes minister for lokalt selvstyre.

President Emmerson Mnangagwa har erklært nasjonal krisesituasjon. Zimbabwe er også rammet av økonomisk krise, og regjeringen ber både bistandsgivere og aktører i næringslivet bidra med midler til redningsaksjonen og hjelp til de etterlatte.

Gullgraverne oppholdt seg trolig ulovlig i de nedlagte gruvesjaktene da ulykken skjedde. Zimbabwe har store forekomster både av gull, diamanter, platina, kull og kopper.