USA og Kina i forhandlinger for å bremse handelskrigen

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer (t.v.), Kinas visestatsminister Liu He og den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin møttes torsdag til forhandlinger i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer (t.v.), Kinas visestatsminister Liu He og den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin møttes torsdag til forhandlinger i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høytstående amerikanske og kinesiske tjenestemenn forhandler i Beijing for å forhindre at handelskrigen eskalerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas visestatsminister Lie He, USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer møttes torsdag til forhandlinger i Beijing.

USA har på forhånd varslet at de vil øke tollavgiftene fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer om ingen avtale er på plass innen 1. mars.

President Donald Trump uttalte imidlertid denne uken at han er åpen for å utsette fristen med 60 dager, dersom de to partene nærmer seg en avtale som involverer betydelige endringer i kinas økonomiske politikk, ifølge Bloomberg.

– Jeg synes det går svært bra. De viser oss enorm respekt, sa Trump.

Verdensbanken varslet i januar en svakere vekst enn tidligere antatt i verdensøkonomien både i år og neste år. Søndag advarte de om en mulig «økonomisk storm» som følge av dette. Handelskonflikten mellom USA og Kina får deler av skylden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Trump og Kinas Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskrigen der USA og Kina har pålagt hverandre nye tollavgifter. Partene har de siste månedene møttes en rekke ganger.

Trump har indikert at han er nødt til å møte Xi ansikt til ansikt for å bli enig om en løsning, og Det hvite hus uttalte tidligere denne uken at Trump snart ønsker å møte sitt kinesiske motstykke for å gjøre ende på handelskrigen.

Forhandlingene i Beijing vil etter planen fortsette fredag.