Netanyahu med oppsiktsvekkende utspill om «krig mot Iran»

Israels statsminister Benjamin Netanyahus (t.h.) uttalelse om «krig mot Iran» ble slettet av hans kontor, før en moderert skriftlig uttalelse ble lagt ut. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahus (t.h.) uttalelse om «krig mot Iran» ble slettet av hans kontor, før en moderert skriftlig uttalelse ble lagt ut. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte at Polen-konferansen handler om en felles interesse for «krig mot Iran».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som er viktig med dette møtet, er at det er et åpent møte med representanter fra ledende arabiske land som setter seg ned med Israel for å fremme en felles interesse, som er krigen mot Iran, sa Netanyahu i en video delt av hans kontor.

Irans utenriksminister Mohammed Javad Zarif retweetet uttalelsen og svarte «vi har alltid visst om Netanyahus illusjoner. Nå vil verden og de som deltar i Warszawa-konferansen, også vite».

Twittermeldingen som inneholdt videoen, er slettet. Netanyahus kontor har siden lagt ut en skriftlig melding der ordet «krig» er byttet med «bekjempelse».

Les også:

Hizbollah advarer Israel mot angrep på Syria

Israel anklager Hebron-observatører for vold

– Trusselen fra Iran

– Konferansen handler om fred og stabilitet i Midtøsten, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo til PBS NewsHour. På spørsmål om Netanyahus utspill, sier han at han ikke har sett det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men det er ikke mulig å snakke om dette uten å snakke om trusselen fra Iran, tilføyer han.

Temaet for den amerikanske Midtøsten-konferansen i Polen er hvordan man kan få et tryggere og mer stabilt Midtøsten, men mange anser konferansen for å være et forsøk på øke presset mot Iran. Til sammen deltar utsendinger fra 60 land, men europeiske land deltar kun med utsendinger på lavere nivå.

Les også: Selvmordsangrep mot iranske elitesoldater

Iran testet ny kryssermissil