Saudi-Arabia reagerer på EUs svarteliste

EU mener Mohammed bin Salmans Saudi-Arabia ikke gjør en god nok innsats mot hvitvasking og terrorfinansiering. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix
EU mener Mohammed bin Salmans Saudi-Arabia ikke gjør en god nok innsats mot hvitvasking og terrorfinansiering. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU har plassert Saudi-Arabia på en nylig lansert svarteliste over land som ikke gjør en god nok jobb mot terrorfinansiering og hvitvasking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saudi-Arabia mener det er beklagelig at EU-kommisjonen har foreslått denne reviderte listen over «høyrisiko»-land, heter det i en uttalelse i det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

Saudiarabiske myndigheter framholder at landet har gjennomført flere tiltak for å styrke samarbeidet med landets motparter.

USA stiller seg også avvisende til svartelisten. Landets finansdepartement sier amerikanske virksomheter ikke trenger å forholde seg til listen i arbeidet deres mot hvitvasking. USA som land er ikke med på listen, men amerikanske territorier som Jomfruøyene og Puerto Rico er svartelistet.

Listen består av 23 land, opplyser EU-kommisjonen. Målet med svartelisten er å beskytte EUs finanssystemer bedre mot risiko. Banker og andre institusjoner i EU pålegges nå å kontrollere handelen med de svartelistede landene ekstra nøye.