Malaysia beslagla 30 tonn utrydningstruede pangoliner

De utrydningstruede pangolinene, også kjent som skjelldyr, er ettertraktet i Asia. Skjellene benyttes i tradisjonell medisin og kjøttet regnes som en delikatesse.
De utrydningstruede pangolinene, også kjent som skjelldyr, er ettertraktet i Asia. Skjellene benyttes i tradisjonell medisin og kjøttet regnes som en delikatesse. Foto: Firdia Lisnawati / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Malaysia har beslaglagt et 30 tonn stort parti med frosne pangoliner, som er en av verdens mest utrydningstruede dyrearter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pangoliner, som også er kjent som skjelldyr, er svært ettertraktet i mange asiatiske land. Skjellene benyttes i tradisjonell medisin og kjøttet regnes som en delikatesse. Alle de åtte artene er utrydningstruet.

Dyrene som ble funnet i Malaysia var pakket i esker og funnet i frysekonteinere og frysere. Det ble også funnet 61 levende dyr i bur, samt 361 kilo skjell fra pangoliner.

En 35 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha vært sjef ved fabrikken, som politiet tror en større bande sto bak.

Pangolinbeslaget er det største som noensinne er gjort i Malaysia, ifølge Traffic, en organisasjon som overvåker ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter.

– Ingen truede dyrearter kan motstå utrydding på et slikt industrielt nivå, sier lederen for organisasjonens virksomhet i det sørøstlige Asia, Kanitha Krishnasamy.