Meny

Malaysia beslagla 30 tonn utrydningstruede pangoliner

De utrydningstruede pangolinene, også kjent som skjelldyr, er ettertraktet i Asia. Skjellene benyttes i tradisjonell medisin og kjøttet regnes som en delikatesse. Foto: Firdia Lisnawati / AP

Myndighetene i Malaysia har beslaglagt et 30 tonn stort parti med frosne pangoliner, som er en av verdens mest utrydningstruede dyrearter.

Pangoliner, som også er kjent som skjelldyr, er svært ettertraktet i mange asiatiske land. Skjellene benyttes i tradisjonell medisin og kjøttet regnes som en delikatesse. Alle de åtte artene er utrydningstruet.

Dyrene som ble funnet i Malaysia var pakket i esker og funnet i frysekonteinere og frysere. Det ble også funnet 61 levende dyr i bur, samt 361 kilo skjell fra pangoliner.

En 35 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha vært sjef ved fabrikken, som politiet tror en større bande sto bak.

Pangolinbeslaget er det største som noensinne er gjort i Malaysia, ifølge Traffic, en organisasjon som overvåker ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter.

– Ingen truede dyrearter kan motstå utrydding på et slikt industrielt nivå, sier lederen for organisasjonens virksomhet i det sørøstlige Asia, Kanitha Krishnasamy.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært