Meny

Russland møter FNs sikkerhetsråd på årsdagen for Minsk-avtalen

FNs sikkerhetsråd vil tirsdag holde et møte med Russland i anledning årsdagen for Minsk-avtalen. Et røykteppe, sier Ukrainas FN-delegasjon.

Møtet skal holdes 12. februar etter initiativ fra Russland selv, skriver nyhetsbyrået Unian.

– Den uttalte anledningen er fireårsdagen for Minsk-avtalen, men vi stoler ikke på at Russland er så bekymret for Minsk-avtalen, som de overhodet ikke har overholdt, skriver delegasjonens talsmann Oleg Nikolenko på Facebook.

I februar 2015 undertegnet partene en våpenhvile i Hviterusslands hovedstad Minsk. Ifølge Minsk-avtalen skal det østlige Ukraina få selvstyre etter at prorussiske separatister tok kontroll over området og erklærte uavhengighet i 2014. Nikolenko sier møtet i sikkerhetsrådet er et forsøk på å dekke over russisk aggresjon mot Ukraina.

– Derfor ser dette møtet med sikkerhetsrådet ekstra kynisk ut, skriver han.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært