Guaido vil sette opp senter for nødhjelp i Brasil

Guaido varsler at over 100.000 venezuelanere har blitt rekruttert som frivillige til å distribuere nødhjelp i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Guaido varsler at over 100.000 venezuelanere har blitt rekruttert som frivillige til å distribuere nødhjelp i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidos utsendinger varsler at de vil sette opp et nytt knutepunkt for nødhjelp ved landets grense til Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsendingene møtte brasilianske tjenestemenn i Brasilia med planer om å sette opp knutepunktet i grensebyen Roraima i Brasil. Guaidos ambassadør til Brasil, Maria Teresa Belandria, sier hun har fått gode tilbakemeldinger fra Brasils utenriksminister Ernesto Araujo.

– Vi vil de neste dagene besøke Roraima og se hvor vi kan plassere nødsenteret. Allerede neste uke kan vi organisere ankomsten av nødhjelp til senteret, sier Lester Toledo, leder i Guaidos team for distribusjon av nødhjelp.

Samtidig varslet Guaido mandag at over 100.000 venezuelanere har blitt rekruttert som frivillige til å distribuere nødhjelp i landet.

– Vi mobiliserer over hele landet for å sikre at nødhjelpen kommer fram, sa han.

Opposisjonen forbereder seg i tillegg til den varslede demonstrasjonen tirsdag, som også er ungdomsdagen i Venezuela.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødhjelp til Venezuela står i sentrum av den politiske striden mellom president Nicolás Maduro og Guaido etter at Venezuelas militære har stanset amerikansk nødhjelp. President Nicolás Maduro insisterer på at nøden i landet skyldes USAs sanksjoner og mener forsyningene vil bane vei for en amerikansk militærintervensjon.