Meny

Guaido vil sette opp senter for nødhjelp i Brasil

Guaido varsler at over 100.000 venezuelanere har blitt rekruttert som frivillige til å distribuere nødhjelp i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidos utsendinger varsler at de vil sette opp et nytt knutepunkt for nødhjelp ved landets grense til Brasil.

Utsendingene møtte brasilianske tjenestemenn i Brasilia med planer om å sette opp knutepunktet i grensebyen Roraima i Brasil. Guaidos ambassadør til Brasil, Maria Teresa Belandria, sier hun har fått gode tilbakemeldinger fra Brasils utenriksminister Ernesto Araujo.

– Vi vil de neste dagene besøke Roraima og se hvor vi kan plassere nødsenteret. Allerede neste uke kan vi organisere ankomsten av nødhjelp til senteret, sier Lester Toledo, leder i Guaidos team for distribusjon av nødhjelp.

Samtidig varslet Guaido mandag at over 100.000 venezuelanere har blitt rekruttert som frivillige til å distribuere nødhjelp i landet.

– Vi mobiliserer over hele landet for å sikre at nødhjelpen kommer fram, sa han.

Opposisjonen forbereder seg i tillegg til den varslede demonstrasjonen tirsdag, som også er ungdomsdagen i Venezuela.

Nødhjelp til Venezuela står i sentrum av den politiske striden mellom president Nicolás Maduro og Guaido etter at Venezuelas militære har stanset amerikansk nødhjelp. President Nicolás Maduro insisterer på at nøden i landet skyldes USAs sanksjoner og mener forsyningene vil bane vei for en amerikansk militærintervensjon.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært