Pompeo: Vi gransker fortsatt Khashoggi-drapet

USAs utenriksminister Mike Pompeo står ved siden av statuen av Ronald Reagan i Budapest i Ungarn. Foto: Attila Kisbendek / AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo står ved siden av statuen av Ronald Reagan i Budapest i Ungarn. Foto: Attila Kisbendek / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo, ifølge Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USA forsøker ikke å tilsløre et drap, sa Pompeo under et besøk i Ungarn mandag, skriver nyhetsbyrået. Utenriksministeren tilføyer at USA vil stille alle som sto bak drapet, til ansvar.

Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, for deretter å bli partert. Levningene er ikke funnet.

En gruppe saudiarabiske tjenestemenn er pekt ut som de ansvarlige, men mange mener drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman selv. Saudi-Arabia benekter dette. President Donald Trump, som har framholdt at handelsrelasjonene mellom USA og Saudi-Arabia er viktige, har nektet å stille bin Salman til ansvar.

Trump ignorerte Kongressens frist fredag om å slå fast hvem som beordret drapet på Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat, etter at Senatet 10. oktober viste til amerikansk menneskerettslov og ga presidenten 120 dager på seg til å fordele skyld og straff.