Meny

27 russiske IS-barn repatriert fra Irak

Russlands president Vladimir Putin har selv tatt til orde for repatrieringen av russiske barn som befinner seg i Irak. Foto;: Mikhail Klimenijev / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

27 russiske barn som har mødre som er anholdt i Irak for tilknytning til IS, er hentet hjem til Russland, opplyser russiske myndigheter.

– Barna landet søndag i Ramenskoje flyplass nær Moskva, sier en talsmann i departementet for nødssituasjoner, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

De 27 barna er mellom fire og 13 år, ifølge en utsending for barnas rettigheter, Anna Kuznetsova. De er fra til sammen ti ulike regioner i Russland.

Barnas fedre ble alle drept under kamper mellom IS og irakiske regjeringsstyrker, sier en offentlig tjenestemann i Russlands utenriksdepartement.

Mens Russland har vært tungt involvert i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS, har mange russere kjempet på islamistgruppens side. Nær 4.500 russiske statsborgere dro til utlandet for å «kjempe på terroristenes side», fastslo det russiske sikkerhetspolitiet FSB i fjor. I januar kunngjorde Kreml at 115 russiske barn under ti år, og åtte barn mellom elleve og 17 år, fortsatt var i Irak.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært