Pablo Escobars flodhester lever godt i Colombia

Her er noen av flodhestene til den avdøde narkobaronen Pablo Escobar.
Her er noen av flodhestene til den avdøde narkobaronen Pablo Escobar. Foto: Raul Arboleda / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens flodhesten er truet mange steder i Afrika, lever flodhestene til den avdøde narkosmugleren Pablo Escobar godt i Colombia og formerer seg villig vekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekspertene mener det nå er rundt 50 flodhester som lever vilt i Colombia, etterkommere av fire flodhester som Escobar hentet fra Afrika til sin private dyrehage, melder CBS.

Da han var på toppen av sin karriere som verdens rikeste og mest fryktede narkobaron, hadde Escobar hundrevis av eksotiske dyr på sin gård Villa Napoles, blant dem både neshorn, elefanter og sjiraffer.

Myndighetene tok hånd om de fleste av dyrene da han ble drept på begynnelsen av 90-tallet, men de lot flodhestene være i fred til å vandre fritt i et landskap som er som skapt for dem.

Det er ingen andre dyr som truer dem, de har nok av mat og vann, og det er ikke uvanlig i dag å se en tre tonn tung flodhest rusle fredelig rundt i landsbyene i området langs Magdalena-elva. Colombia er det eneste stedet utenom Afrika der flodhester kan observeres i friluft.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalbefolkningen er glad i dem, men ekspertene advarer. De er i ferd med å komme veldig nær mennesker, og de kan være farlige, ifølge biologen David Echeverri. I Afrika blir flere mennesker drept av flodhester enn av noen andre store dyr.

De fleste av dem lever fortsatt på området til Escobars gård som ble gjort om til en fornøyelsespark i 2007, men det er ikke mulig å holde dem på plass, og de dukker nå stadig oftere opp andre steder og er blitt en økende trussel mot økosystemet, blant annet ved å true andre dyr som sjøkua.

Fiskeren Pablo José Mejía har det siste året støtt på fem stykker ute i naturen, men han sier til CBS at de er som hunder og ikke noe problem å håndtere hvis man vet hvordan.

Echeverri frykter imidlertid at det bare er et spørsmål om tid før noen blir skadd, samtidig som det har vist seg svært upopulært å drepe dem.