Over 500 døde av ebola i Kongo

En helsearbeider blir desinfisert av en kollega på et behandlingssenter for ebola i Beni i Kongo i september. Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix
En helsearbeider blir desinfisert av en kollega på et behandlingssenter for ebola i Beni i Kongo i september. Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ebolautbruddet øst i Kongo har så langt tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er blitt registrert 806 tilfeller av det dødelige viruset, og siden august har 77.000 personer blitt vaksinert mot viruset, sier helsedepartementet i Kongo i en uttalelse.

Utbruddet øst i Kongo begynte kort tid etter at landets regjering i juni i fjor kunngjorde at faren var over i et annet utbrudd – vest i Kongo.

Myndigheter og hjelpeorganisasjoner har hatt store utfordringer med å jobbe i området på grunn av angrep fra opprørsgrupper og andre militære grupper.

Ebolautbruddet er det nest største i verdenshistorien, bak utbruddene i Vest-Afrika som kostet tusenvis av mennesker livet for noen år siden, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Ebolaviruset smitter gjennom direktekontakt med kroppsvæsker som blod, svette og oppkast. En person må ha symptomer for å være smittsom.