Venezuela sender bistand til Cuba

En tornado forårsaket store ødeleggelser i og rundt Cubas hovedstad Havanna i slutten av januar. Cuba har fått bistand fra Venezuela som følge av tornadoens herjinger. Foto: AP / NTB scanpix
En tornado forårsaket store ødeleggelser i og rundt Cubas hovedstad Havanna i slutten av januar. Cuba har fått bistand fra Venezuela som følge av tornadoens herjinger. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuela har sendt 100 tonn med humanitær bistand til Cuba, samtidig som president Nicolás Maduro hindrer amerikansk hjelp til Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et venezuelansk skip med humanitær hjelp ankom havnen i Havanna fredag, ifølge en cubansk statlig TV-kanal.

Bistanden er ment til ofre etter tornadoen som traff den cubanske hovedstaden i slutten av januar, da seks personer ble drept og tusenvis av hus ble ødelagt.

Kapteinen på det venezuelanske skipet, Vladimir Maldonado, sier til cubanske medier at bistanden har ankommet «på et tidspunkt hvor Venezuela lider politisk og økonomisk på grunn av angrep fra USA».

Cubas viseminister for utenlandsk handel, Antonio Carricarte, sier i en uttalelse at han takker Venezuela for «gesten» og sier at landet hans støtter «den venezuelanske regjeringen og folket etter interne og eksterne forsøk på regimeskifte».

Rundt 100 tonn mat, medisin, hygieneprodukter og andre ting blir samtidig blokkert av venezuelanske grensevakter ved den colombianske grensebyen Cucuta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistanden er sendt fra USA etter forespørsel fra opposisjonslederen Juan Guaidó, som har erklært seg selv som midlertidig president. President Nicolás Maduro sa fredag at bistanden fra USA er «falsk» og en del av en amerikansk intervensjon. Han nekter å slippe bistanden inn i landet, som lider av mangel på medisiner og matvarer.