Avis: Saudi-kronprins ville bruke «en kule» mot Khashoggi et år før drapet

New York Times får opplyst av flere amerikanske myndighetspersoner som jobber innen etterretning, at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman kom med en trussel rettet mot journalisten Jamal Khashoggi i en samtale i 2017. Foto: AP / NTB scanpix
New York Times får opplyst av flere amerikanske myndighetspersoner som jobber innen etterretning, at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman kom med en trussel rettet mot journalisten Jamal Khashoggi i en samtale i 2017. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom den drepte journalisten Jamal Khashoggi ikke sluttet å kritisere Saudi-Arabia, ville landets kronprins bruke «en kule» mot ham, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprins Mohammed bin Salman skal under en samtale med den saudiarabiske journalisten Turki Aldakhil i 2017 ha sagt at dersom Jamal Khashoggi ikke returnerer til kongeriket eller slutter å kritisere regjeringen i Saudi-Arabia, vil han bruke «en kule mot ham», får New York Times opplyst av en rekke amerikanske myndighetspersoner som er en kjent med etterretningsrapport om samtalen.

Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, for deretter å bli partert. Levningene etter ham er ikke funnet.

Amerikanske etterretningsanalytikere har konkludert med at det ikke nødvendigvis er sikkert at bin Salman mente utsagnet bokstavelig, men at han etter all sannsynlighet brukte uttrykket som en metafor for å understreke at han hadde en intensjon om å drepe journalisten om han ikke kom tilbake til Saudi-Arabia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den saudiarabiske regjeringen nekter for at kronprinsen har hatt en rolle i drapet. Tidligere denne uken konkluderte FNs spesialrapportør for utenomrettslige likvideringer at drapet på Khashoggi var planlagt og utført av saudiarabiske tjenestemenn.

Aldakhil mener anklagene om at kronprinsen skal ha ønsket å bruke «en kule» på Khashoggi er falske.

Aktuelt: Leger Uten Grenser hardt ut mot Saudi-Arabia