S&P vurderer å nedjustere Storbritannias kredittvurdering

Storbritannias statsminister Theresa May og medlemmene i hennes regjering fotografert i Parlamentet under en spørretime i januar. Foto: Jessica Taylor / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May og medlemmene i hennes regjering fotografert i Parlamentet under en spørretime i januar. Foto: Jessica Taylor / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ratingbyrået Standard & Poor's vurderer å nedjustere kredittvurderingen av Storbritannia og en rekke selskaper hvis det blir brexit uten avtale i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En brexit uten en skilsmisseavtale på plass «kan resultere i en negativ revisjon av vårt syn på kredittvurderingen», heter det i en rapport fra byrået.

Forutsetningen er at forstyrrelsen i økonomien er «umiddelbar og vesentlig».

S&P mener det fortsatt er høy risiko for at Storbritannia går ut av EU uten noen avtale, men mener dette ikke er det mest sannsynlige scenarioet.

– Den politiske motivasjonen for å forhandle et ordnet utfall mellom Storbritannia og EU er sterk, heter det i rapporten.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars, men det er så langt uklart hvordan det vil skje etter at brexit-avtalen statsminister Theresa Mays regjering har forhandlet fram med Unionen, ble avvist med stort flertall i Parlamentet.