Kongress-komité ventes å sende dokumenter til Mueller

Spesialetterforsker Robert Mueller forsøker å finne ut om noen av Donald Trumps medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter om å sverte Hillary Clinton under valgkampen i USA i 2016.
Spesialetterforsker Robert Mueller forsøker å finne ut om noen av Donald Trumps medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter om å sverte Hillary Clinton under valgkampen i USA i 2016. Foto: J. Scott Applewhite / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterretningskomiteen i Representantenes hus i USA er ventet å sende dokumenter fra sin egen Russland-gransking til spesialetterforsker Robert Mueller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fram til årsskiftet var det Republikanerne som hadde flertall i Representantenes hus og dens etterretningskomité.

Den republikansk-kontrollerte komiteen avsluttet sin egen Russland-gransking i mars i fjor. Konklusjonen var da at det ikke fantes bevis for at Donald Trumps medarbeidere hadde samarbeidet med Russland i valgkampen i 2016.

Nå er det imidlertid Demokratene som er i flertall i komiteen, siden de oppnådde flertall i Representantenes hus i kongressvalget i fjor høst.

Onsdag møtes komiteen før første gang etter «maktskiftet». Det ventes at den vil beslutte å sende dokumenter fra komiteens Russland-gransking til spesialetterforsker Robert Mueller.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det snakk om over 50 forklaringer fra personer som er blitt utspurt av komiteen under granskingen.

Mueller ba selv i fjor om å få tilgang til forklaringen til Trumps tidligere medarbeider Roger Stone. Han er blitt siktet for å ha løyet til etterretningskomiteen.

Blant de andre personene som forklarte seg for komiteen, er Donald Trumps eldste sønn og svigersønnen Jared Kushner. Mueller, som etterforsker Russlands antatte forsøk på å påvirke valget i 2016, vil nå etter alt å dømme få tilgang også til deres forklaringer.