Militært droneskip dro fra Hawaii og tilbake

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ubemannet dronefartøy fra den amerikanske marine har på egen hånd klart å seile fra California til Hawaii og tilbake igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sea Hunter er navnet på det 40 meter lange førerløse fartøyet som nylig tok seg fra San Diego i California og over halve Stillehavet til Hawaii og tilbake igjen.

Skipet ble sjøsatt i april 2016 og skal bli den amerikanske marinens nye ubåtjeger. Det er første gang et dronefartøy avlegger distansen uten noe mannskap om bord, skriver forsvarsleverandøren Leidos i en pressemelding.

– Dette oppdraget er det første i sitt slag og viser at autonom teknologi er klar til å steget fra den eksperiementelle utviklingsfasen til testing av mer avanserte oppdrag, sier sjef for Leidos Defense Group, Gerry Fasano, i pressemeldingen.

Les også: Advarer mot autonome våpensystem

På sikt er det meningen at Sea Hunter skal kunne løse militære oppdrag som anti-ubåtskrigføring og anti-minekrig. Droneskipet skal også kunne bli utstyrt med våpen slik at den har mulighet til å angripe fiendtlige ubåter.

Ifølge pressemeldingen vil testingen av skipet fortsette ut 2019.

For tiden bygges også søsterskipet Sea Hunter 2, som er et nytt droneskip som utvikles basert på den kunnskapen man har fått fra testingen av Sea Hunter.

Les også: Ubemannet rakett krasjlandet på droneskip