Minnepinne med bilder funnet i frossen selbæsj

Video: Denne videoen ble funnet i avføringen til en sel.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere i New Zealand oppdaget nylig noe de ikke hadde ventet å finne: I en frossen prøve med selavføring lå en minnepinne med bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene viste treffende nok lekne sjøløver. Det tok riktignok litt tid å finne ut, ettersom minnepinnen måtte rense og tørke ganske lenge før det gikk an å sette den inn i en PC og undersøke innholdet. Med tanke på hvordan den var blitt «oppbevart», skal minnepinnen ha vært i nokså god stand.

Minnepinnen lå skjult dypt i en avføringsprøve, opplyser New Zealands havforskningsinstitutt. Prøvene hadde ligget i en fryser i rundt et år, og minnepinnen dukket opp da forskerne tinte prøven for å undersøke den. Avføringen var samlet inn av en veterinær som i november 2017 ble sendt for å ta seg av en syk leopardsel lengst sør på den sørligste av de to store øyene som utgjør New Zealand.

– Det er veldig bekymringsfullt at disse flotte antarktiske dyrene får plastbiter som dette i seg, sier Jodie Warren. Hun jobber som frivillig og var den som fant minnepinnen. Samtidig vil forskerne gjerne komme i kontakt med fotografen, men alt de har å gå på så langt er at tuppen av en blå kajakk er synlig på bildene.

– Hvis det er dine bilder, og du vil ha tilbake minnepinnen, så kommer det til å koste deg. Forskerne vil gjerne ha flere avføringsprøver fra leopardsel, skriver instituttet.