Apple skal betale 4,9 milliarder i skatt i Frankrike

Apple skal ha godtatt å betale 500 millioner euro i ekstraskatt i Frankrike. Bildet viser en Apple-logo i en butikk i New York. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
Apple skal ha godtatt å betale 500 millioner euro i ekstraskatt i Frankrike. Bildet viser en Apple-logo i en butikk i New York. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IT-giganten Apple har gått med på å betale ekstraskatt tilsvarende 4,9 milliarder kroner i Frankrike, ifølge magasinet L'Express.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengene er skatt som franske myndigheter mener det amerikanske selskapet burde ha betalt i løpet av de siste ti årene.

Avtalen med franske skattemyndigheter er hemmelig, og Apple har ikke sagt offentlig hva selskapet nå har godtatt å betale. En kilde med kjennskap til saken bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at det er snakk om 500 millioner euro.

Bakgrunnen for saken er den lave omsetningen Apple har oppgitt i Frankrike, til tross for at den samlede omsetningen i Europa har vokst kraftig. En viktig årsak er salget av iPhoner i løpet av de siste ti årene.

Apple har bokført mesteparten av den europeisk omsetningen i Irland, hvor selskapet har sitt europeiske hovedkvarter og hvor selskapsskatten er lav.