Jordan vert for Jemen-samtaler om fangeutveksling

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsendinger fra Jemens regjering og Houthi-militsen drar tirsdag til Jordan for å ta fatt på en ny runde med samtaler om fangeutveksling, opplyser FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter fra de to krigførende partene møtes onsdag i Jordans hovedstad Amman til tekniske samtaler for å diskutere de neste stegene som begge parter må gjøre for å ferdigstille listene over fanger, heter det i en uttalelse fra FN.

Les også: Paven ber om respekt for våpenhvilen i Jemen

FNs Jemen-utsending Martin Griffiths og Den internasjonale Røde Kors-komiteens president Peter Maurer skal delta under den første dagen med samtaler. FN-uttalelsen nevner ikke hvor mange dager møtene skal gå over.

Møtet i Jordan er en oppfølging etter et møte samme sted i midten av forrige måned. Da samlet representanter for Jemens regjering og Houthi-militsen seg til to dager med samtaler der de la fram lister over fanger de ønsker løslatt, under oppsyn av FN-meklere.

Har dialog: Paven ber om respekt for våpenhvilen i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtene er en del av oppfølgingen etter fredssamtalene som fant sted i Sverige i desember. Den gang var partene i prinsippet enige om utveksling av opptil 15.000 fanger.

Dødstallet i konflikten som har pågått siden 2015, har de siste to årene ofte blitt satt til rundt 10.000, blant annet av FN. Andre kilder, blant dem gruppen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), mener imidlertid det reelle tallet nærmer seg 60.000.

Rammer barna: Redd Barna: Ett av ti barn i Jemen på flukt ennå

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia, med støtte fra blant annet De forente arabiske emirater, gikk for snart fire år siden inn i Jemen for å støtte regjeringen i kampen mot Houthi-militsen.

Konflikten har utløst det FN kaller verdens verste humanitære krise.