Katolikker i Emiratene ser fram til historisk pavemesse

Pave Frans på flyplassen i Abu Dhabi søndag. Han skal være i De forente arabiske emirater i tre dager. Foto: AP / NTB scanpix
Pave Frans på flyplassen i Abu Dhabi søndag. Han skal være i De forente arabiske emirater i tre dager. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

135.000 katolikker som bor i De forente arabiske emirater er ventet å være til stede når pave Frans skal holde messe på Den arabiske halvøy for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig takknemlige. Dette er en sjanse man bare får én gang i livet, sier Ray Erwin fra Filippinene til nyhetsbyrået AFP.

Han er en av de 135.000 katolikkene bosatt i De forente arabiske emirater som får delta på den historiske messen pave Frans skal holde i Abu Dhabi tirsdag. Ifølge lokale medier er det ventet at arrangementet blir den største offentlige sammenkomsten i landet noensinne.

Pave Frans landet i det muslimske landet søndag for en tredagerstur. Reisen er et nytt ledd i Frans' forsøk på å bygge bro mellom kristendom og islam. Han er den første paven som noen gang besøker Den arabiske halvøy.

2.000 busser

Tidlig tirsdag morgen skal mer enn 2.000 busser transportere katolikker over hele landet til Abu Dhabi for å delta på messen.

Filippinske Ruthcel Fermana, som har jobbet som barnepasser i fem år i landet, sier til AFP at hun begynte å hoppe av glede da hun fant ut at hun er en av dem som får plass på en av bussene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En tidlig morgen jeg våknet opp og sjekket telefonen, så jeg meldingen og at mitt navn var på listen. Jeg sa: Takk Herre, takk Herre, takk Herre, sier hun.

Andre religioner tillatt

Nær fire femdeler av befolkningen i Emiratene er muslimer, men landet er også hjem til om lag en million katolikker, ifølge den katolske kirken i landet. De fleste av dem er fra Filippinene og India.

Innvandrere fra asiatiske land utgjør 65 prosent av befolkningen i Emiratene. Mange av dem jobber under svært tøffe kår.

I motsetning til nabolandet Saudi-Arabia, er annen religion enn islam tillatt i De forente arabiske emirater. I landet finnes det åtte katolske kirker. Også i nabolandene Oman, Kuwait og Jemen finnes det katolske kirker – fire i hvert land. I Qatar og Bahrain finnes det én.