Uavgjort i amerikansk delstatsvalg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jim Glenn trodde han hadde sikret seg en valgseier i Kentucky med én stemmes overvekt. Men en omtelling viste at han og D.J. Johnson endte helt likt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I november slo demokraten Glenn sin republikanske motstander med minste mulige margin. To tellinger etter valget viste samme resultat: 6,319 stemmer til Glenn 6.318 til Johnson. Dermed kunne førstnevnte overta Johnson plass i delstatsforsamlingen som representant for 13. valgdistrikt.

Men forsamlingen, der republikaneren har flertall, slo seg ikke til ro med to tellinger og ga ordre om å telle alle stemmene én gang til. Stemmene som ble avgitt på valgdagen ga denne gangen Glenn to stemmer mer enn Johnson. Men valgkommisjonen bestemte seg også for å ta med 5 av 17 avviste stemmer som var kommet inn fra personer som ikke kunne møte opp ved et valglokale. Tre av disse gikk til Johnson, én til Glenn og én var blank.

Dermed står det helt likt i 13. distrikt. Valgkommisjonen skal levere en rapport til delstatsforsamlingen, som deretter avgjør hva som skjer videre i saken. Mens resultatet naturlig nok er viktig for Glenn, Johnson og velgerne i distriktet deres, vil det uansett ikke rokke ved republikanernes flertall i forsamlingen.