4.000 kan miste jobben i General Motors

Flere tusen GM-ansatte risikerer å stå uten jobb når selskapet skal spare milliarder av dollar. Arkivfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Flere tusen GM-ansatte risikerer å stå uten jobb når selskapet skal spare milliarder av dollar. Arkivfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilprodusenten General Motors (GM) ventes å måtte kvitte seg med 4.000 fast ansatte i forbindelse med en planlagt omorganisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det seneste estimatet kommer fra en kilde med kjennskap til saken, men selskapet har foreløpig ikke villet kommentere tallet.

– Vi vil kommunisere med våre ansatte først, sier en talsmann for selskapet. Han vil heller ikke si noe om tidsplanen for oppsigelsene.

Sist november kunngjorde GM at selskapet skulle kutte 15 prosent av staben som en del av en omfattende sparepakke. Sju fabrikker, hvorav fem er i Nord-Amerika, skal stenges. Både canadiske og amerikanske myndigheter har kritisert planene, som skal spare GM for 6 milliarder dollar.

Rundt 2.3000 faste lønnsmottakere i GM har takket ja til sluttpakke, i tillegg til at 1.500 innleide arbeidere har måttet slutte. En kilde med kjennskap til prosessen, sier et anslag på 4.000 fast ansatte som vil miste jobben, virker rimelig.

Selskapet har ikke kommet med noe estimat for hvor mange fast ansatte som må slutte mot sin vilje i forbindelse med kuttene. Representanter for GM sier de regner med å opprette 2.700 nye stillinger ved anlegg i USA, og at fagorganiserte ansatte vil få tilbud om å bli overført.