Warren har sagt unnskyld for DNA-test

Cherokee-stammen mente Elizabeth Warren tråkket inn på deres enemerker da hun brukte en DNA-test for å bevise slektskap til urfolksgruppen. Foto Carlos Giusti / AP / NTB scanpix
Cherokee-stammen mente Elizabeth Warren tråkket inn på deres enemerker da hun brukte en DNA-test for å bevise slektskap til urfolksgruppen. Foto Carlos Giusti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elizabeth Warren har beklaget overfor cherokee-folket at hun tok en DNA-test for å bevise delvis urfolksopphav etter at president Trump gjorde narr av henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en cherokee-talskvinne som opplyser at Warren har beklaget overfor urfolksgruppen for å «ha skapt forvirring om suvereniteten og tilhørigheten til urfolksgrupper og for den skaden det har medført».

Warren, som trolig blir en av kandidatene fram mot presidentvalget i 2020, offentliggjorde i oktober resultatet av en DNA-test som viste at hun bar gener fra den amerikanske urbefolkningen, men at det var snakk om et slektskap som lå minst seks generasjoner tilbake i tid. Den profilerte demokraten hadde tidligere snakket om at det gikk en historie i slekten om en tilknytning til urbefolkningen. President Donald Trump brukt dette som utgangspunkt for å omtale Warren nedsettende med tilnavnet Pocahontas.

Cherokee-ene uttrykte misnøye etter framleggelsen av DNA-resultatet og sa det er stammene selv som avgjør tilhørighet, ikke DNA-tester. De mente Warren «undergravde deres interesser ved stadig å fremheve sin urfolksarv».

Warrens valgkampapparat ønsket fredag ikke å kommentere saken.