Leopard på vandring skapte panikk i indisk by

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire mennesker ble angrepet av en leopard som forvillet seg inn i byen Jalandhar i India og utløste panikk – og nysgjerrighet – blant innbyggerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den store katten snek seg rundt i bakgater og smug i byen med 800.000 innbyggere i Punjab i seks timer før den ble bedøvet og tatt hånd om.

Videoer som er delt på nettet viser hvordan leoparden hopper over gjerder og tar sats mot folk som sitter i hagen. En mann som står på en stige og prøver å fange dyret med et nytt blir dyttet ned.

Fire personer ble bitt og lagt i bakken av det sterke kattedyret, de fleste av dem hadde selv oppsøkt området i håp om å få et glimt av den noe uvanlige gjesten. Det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet måtte til slutt sperre gater for å holde nysgjerrige tilskuere på avstand.

Naturoppsynet i Punjab sier leoparden har vandret fra fjellene i nabostaten Himachal Pradesh og har tatt seg fram gjennom skogen og over jorder. Det ble først gjort forsøk på å fange den med nett, men etter hvert ble det nødvendig å skyte den med bedøvelsespiler.

Leoparden er tatt hånd om i en lokal dyrehage, der den skal få hvile noen dager før dens videre skjebne blir avgjort.