Trump hevder å vite at han ikke er et mål for russlandsgranskerne

Donald Trump sier advokatene hans har fått vite at han ikke er et mål for Robert Muellers gransking. Arkivfoto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Donald Trump sier advokatene hans har fått vite at han ikke er et mål for Robert Muellers gransking. Arkivfoto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump hevder hans advokater har fått forsikringer om at han ikke er et mål for Robert Muellers Russland-etterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikringene kom fra USAs visejustisminister Rod Rosenstein, sier Trump i et intervju med New York Times. Rosenstein hadde oppsyn med granskingen fram til justisminister Jeff Sessions måtte gå i november.

– Han sa til advokatene mine at jeg ikke er gjenstand for granskingen, jeg er ikke et mål, sier Trump til avisen.

Spesialetterforsker Robert Mueller leder granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016 og om Trumps valgkampapparat har samarbeidet med russerne i forkant av valget.

Fungerende justisminister Matthew Whitaker, som overtok etter Sessions og nå holder oppsyn med granskingen, sier Muellers arbeid snart er sluttført. Trump har gjentatte ganger omtalt granskingen som en heksejakt.