Sultestreikende asylsøkere tvangsmates i USA

Seks sultestreikende asylsøkere ved et lukket mottak i Texas er blitt tvangsforet gjennom sonder i nesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenestemenn fra den amerikanske immigrasjonsetaten ICE står for tvangsforingen av de seks personene ved et mottak El Paso. Ifølge ICE har elleve personer ved mottaket nektet å spise i over 30 dager. I tillegg sultstreiker ved andre mottak, opplyser etaten.

Personer som sitter på det lukkede mottaket, opplyser til nyhetsbyrået AP at nesten 30 personer fra India og Cuba nekter å ta til seg næring. Noen av dem skal være så svake at de verken kan stå oppreist eller snakke.

Protest

Mennene sier de har sluttet å spise i protest mot verbal mishandling og trusler fra vaktene om at de kan bli deportert. De er også misfornøyd med å sitte innelåst i lang tid mens de venter på rettslig behandling av sakene sine.

Midt i januar ga en føderal dommer klarsignal til å tvangsmate enkelte av de sultestreikende i El Paso, sier talskvinne Leticia Zamarripa i ICE. Tjenestemenn i etaten sier de følger nøye med på hvor mye mat og vann de sultestreikende tar til seg, slik at helse og sikkerhet kan ivaretas.

Mennene som har fått sonder i nesen, blør hyppig neseblod og kaster opp flere ganger om dagen, sier Amrit Singh. To av nevøene hans er blant dem som har sultestreiket i over en måned.

– Veldig svake

– De har det ikke bra. Kroppen er veldig svak, de kan ikke snakke, og de har vært inn og ut av sykehus. De vil vite hvorfor de fortsatt sitter i det fengselet, de vil at rettighetene deres blir oppfylt, og de vil vekke myndighetene og innvandringssystemet, sier Singh.

Nevøene hans fra Punjab søker asyl i USA. Rettsdokumenter viser at de har erklært seg skyldig i en siktelse for å ha krysset grensen ulovlig til fots i nærheten av El Paso.

Personvernpolicy