Tre pågrepet for terrorplaner i Tyskland

Tre menn ble onsdag morgen pågrepet under et politirazzia, mistenkt for å planlagt et terrorangrep i Tyskland.
Tre menn ble onsdag morgen pågrepet under et politirazzia, mistenkt for å planlagt et terrorangrep i Tyskland. Foto: Bodo Marks / AP

Tre irakiske statsborgere er pågrepet i Tyskland og siktet for å ha planlagt et terrorangrep, opplyser tysk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene ble pågrepet i en stor politiaksjon i delstaten Schleswig-Holstein, nær grensen til Danmark, onsdag morgen.

Ifølge tyske medier hadde de tre planer om å gjennomføre et islamistisk-motivert angrep, men de skal ikke ha hatt et spesifikt mål for angrepet. To av mennene, begge 23 år gamle, er mistenkt for å forberedt et bombeangrep, mens en 36-åring er mistenkt for å ha veiledet de to andre.

Det er indikasjoner på at de tre er IS-sympatisører, og en direkte link til ekstremistgruppen er nå under etterforskning.

I desember lastet en av de tre mennene ned ulike bombeoppskrifter fra internett, og bestilte samtidig en detonator fra en kontaktperson i Storbritannia, ifølge påtalemyndigheten. Bestillingen skal imidlertid ha blitt stanset av britisk etterretning.

Aktuelt: Terror-droner er fremtidens trussel

På samme tid, utførte de to yngste tester av sprengstoff ved å bruke eksplosivt materiale fra nyttårsraketter. Den eldste ble bedt om å anskaffe seg et våpen. Den ene mannen skal nylig ha tatt kjøretimer i forberedelser til et eventuelt terrorangrep med kjøretøy, ifølge påtalemyndigheten.

I 2016 ble tolv mennesker drept da en tunisisk ekstremist kjørte en lastebil gjennom et julemarked i Berlin. Det er så langt det eneste islamistiske terrorangrepet hvor flere mennesker har mistet livet i Tyskland. Terrorgruppen IS påtok seg ansvaret for terrorhandlingen.

Rapport: Kraftig terror-nedgang i 2018

Personvernpolicy