Huawei-toppens utleveringshøring utsatt

Finansdirektør Meng Wanzhou i Huawei på vei til rettsmøtet i Vancouver tirsdag. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Finansdirektør Meng Wanzhou i Huawei på vei til rettsmøtet i Vancouver tirsdag. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utleveringshøringen for Huaweis finansdirektør ble tirsdag utsatt til mars etter at tiltalen mot henne og selskapet ble offentliggjort denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske Meng Wanzhou ble pågrepet under en mellomlanding i Vancouver for to måneder siden og risikerer å bli utlevert til USA. Pågripelsen har ført til en diplomatisk krise mellom Canada, USA og Kina.

Meng, mobilgiganten Huawei og to datterselskaper er tiltalt for å ha løyet for amerikanske banker og ført dem bak lyset for å omgå USAs handelsrestriksjoner mot Iran. Amerikanerne vil ha Meng utlevert og stilt for retten i USA. Huawei avviser anklagene.

– Huawei er skuffet etter å ha hørt tiltalepunktene mot selskapet i dag. Selskapet nekter for at selskapet selv eller noen datterselskaper eller tilknyttede selskaper har begått noen av de påståtte lovbruddene som fremkommer i tiltalen, skrev selskapet i en uttalelse tirsdag.

– Selskapet er ikke kjent med at Meng Wanzhou har gjort noe galt og tror retten i USA til slutt vil komme fram til samme konklusjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senere samme dag møtte Meng i retten for første gang siden hun ble løslatt mot kausjon i desember. Dommeren avgjorde da at den rettslige høringen om utlevering til USA skal holdes 6. mars, en måned senere enn opprinnelig planlagt. Utsettelsen skal gi forsvarerne hennes tid til å sette seg inn i bevisene i saken.

Canadas justisminister David Lametti minner om at utleveringssaker kan ta opptil flere år å avgjøre. Dersom retten konkluderer med at Meng kan utleveres, er det justisministeren som har det siste ordet.