Canadisk gartner erkjenner åtte drap

Udatert foto av Bruce McArthur. Foto: Facebook/The Canadian Press via AP
Udatert foto av Bruce McArthur. Foto: Facebook/The Canadian Press via AP

En tidligere gartner har erkjent seg skyldig i overlagt drap på åtte menn med tilknytning til Gay village-området i Toronto i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruce McArthur ble pågrepet i fjor etter at politiet fant levningene fra sju av ofrene på en eiendom der han hadde jobbet som gartner. Det åttende offeret ble funnet i en kløft i nærheten av den samme eiendommen i Toronto.

Den 67 år gamle tobarnsfaren er siktet for åtte drap mellom 2010 og 2017. Påtalemyndigheten sier saken også omfatter seksuelle overgrep og bortføring.

McArthur var selvstendig næringsdrivende, men hadde tidvis folk som jobbet for seg, deriblant en 40 år gammel mann som forsvant i 2010.

McArthur ble pågrepet i fjor, seks måneder etter at politiet opprettet en spesiell etterforskningsenhet i kjølvannet av at flere menn hadde forsvunnet i Gay village.

De fleste av de åtte drepte mennene hadde bakgrunn fra Midtøsten eller Sør-Asia og levde på siden av storsamfunnet. Da de forsvant, vakte det liten offentlig oppmerksomhet. Et av ofrene holdt sin homofile legning skjult for sin muslimske familie. En annen hadde nylig flyttet til Canada og hadde rusproblemer. Et tredje antatt offer var hjemløs og jobbet som prostituert.

Men så forsvant plutselig Andrew Kinsman, en 49 år gammel lhbtq-aktivist og tidligere bartender, dagen etter Torontos gaypride-parade. Han hadde mange venner, og politiet opprettet en ny etterforskningsgruppe.

Da hadde lhbtq-folk i Toronto lenge uttrykt frykt for at en mulig seriemorder var aktiv i byen.

Personvernpolicy