Whitaker: – Muellers granskning «nesten ferdig»

Matthew Whitaker håper Robert Muellers rapport om russlandsgranskingen blir overlevert så snart som mulig. Arkivfoto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix
Matthew Whitaker håper Robert Muellers rapport om russlandsgranskingen blir overlevert så snart som mulig. Arkivfoto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs fungerende justisminister Matthew Whitaker sier Robert Muellers russlandsgranskning er i ferd med å bli sluttført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Washington mandag sa Whitaker at han har blitt fullstendig oppdatert på granskningen som han fikk det øverste ansvaret for, etter at han tok over som fungerende justisminister da Jeff Sessions gikk av.

– Granskningen er, tror jeg, i ferd med å bli sluttført, og jeg håper vi kan få Muellers rapport så raskt som mulig, sier Whitaker mandag. Han ser fram til å motta spesialetterforskerens rapport om granskningen av mulig russisk innblanding i presidentvalget i 2016 og forbindelser mellom Russland og Donald Trumps valgkampapparat.

Whitaker har fått kritikk for å ikke ha erklært seg inhabil når det gjelder granskningen, som han tidligere har vært svært kritisk til. Etiske rådgivere i departementet anbefalte ham å utvise «ekstra stor forsiktighet» og holde seg unna Muellers granskning. Noen har også fryktet at han kunne bruke sin rolle som fungerende minister til å strupe finansieringen av granskingen og dermed stikke kjepper i hjulene for Mueller.

Hittil er 34 personer, inkludert seks personer med tilknytning til Trump, siktet eller tiltalt i forbindelse med Muellers etterforskning.