58 bekreftet døde etter demningsbrudd

Flere hundre er fortsatt savnet etter at en demning brast og oversvømte byen Brumadinho med spillvann og slagg fra en jerngruve i området. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix
Flere hundre er fortsatt savnet etter at en demning brast og oversvømte byen Brumadinho med spillvann og slagg fra en jerngruve i området. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Brasil har oppjustert tallet på døde til 58 etter at en demning brast i delstaten Minas Gerais. Over 300 er fortsatt savnet etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallene er ventet å stige ytterligere etter hvert som redningsmannskapene når fram til områder de hittil ikke har kunnet undersøke. Byen Brumadinho ble oversvømt av spillvann og slagg fra jernmalm da demningen brast fredag.

Søndag morgen ble letearbeidet midlertidig innstilt da det var fare for at en annen demning i området kunne briste. Da fikk 24.000 mennesker ordre om å komme seg opp i høyden.

Etter et kort opphold ble arbeidet tatt opp igjen. Redningsmannskapene melder at noe av leiren i byen begynner å tørke, slik at de kan komme til i flere områder.

Demningen er del av gruvekomplekset Córrego do Feijão i delstaten Minas Gerais sørøst i landet.

Personvernpolicy