Åpen for alle - alltid

10.000 demonstrerte med røde skjerf i protest mot vold fra de gule vestene

Demonstranter fotografert under protesten i Paris søndag mot vold under demonstrasjoner i regi av de gule vestene. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB scanpix
Demonstranter fotografert under protesten i Paris søndag mot vold under demonstrasjoner i regi av de gule vestene. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 10.000 demonstrerte i Paris søndag med røde skjerf i protest mot vold og opptøyer i utkanten av «de gule vestenes» demonstrasjoner mot Macrons regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene ropte slagord som «ja til demokrati, nei til revolusjon» og viftet med franske flagg og EU-flagg. I tillegg til de røde skjerfene brukte noen også lyseblå vester.

Demonstrasjonene speiler en gryende splittelse i hvordan de gule vestenes demonstrasjoner, som har funnet sted elleve helger på rad, oppfattes i det franske folket.

Flere demonstranter sier til AFP at de ikke motsetter seg de gule vestenes krav om mer hjelp til Frankrikes fattige, men at de har sett seg lei på sammenstøtene og ødeleggelsene som har fulgt demonstrasjonene.

Rundt 2.000 mennesker er blitt skadd som følge av demonstrasjonene siden de startet den 17. november. I Paris har demonstrasjonene jevnlig ført til opptøyer og sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti, der det har blitt kastet steiner og biler har blitt påtent.

I tillegg har ti personer omkommet på veiene som følge av hendelser knyttet til de gule vestenes blokader av rundkjøringer og veibommer.

Ødeleggelsene på Triumfbuen i desember trekkes fram som et vendepunkt for mange ved søndagens demonstrasjon.