Meny

Tidligere kommandosentral får nytt liv som bryggeri

VIDEO: Slik ser det tidligere kommandosenteret ut.

Fra den kalde krigens raketter og våpen til mikrobryggeri-øl.

Det amerikanske mikrobryggeriet Grist House har gått til innkjøp av et mildt sagt uortodoks nytt hovedkontor. Det lille bryggeriet skal nemlig ta over det tidligere kommandosenteret Nike Missile Command Center sør for Pittsburgh, som under den kalde krigen blant annet ble brukt til å oppbevare raketter og andre typer våpen.

Bygningen ble ifølge nettavisa The Drive brukt til å kontrollere opp mot 24 forskjellige luftvern-batterier av systemet Nike , som også fantes i Norge. Nike-luftvernet var bygget for å kunne bruke atomvåpen ved en eventuell krig, selv om de aldri ble satt opp med atomvåpen i Norge.

Se video øverst i saken.

VIDEO: Her bygges Nike-luftvern i Oslo-området:

Kjøpte gammelt dansk fort: Pusset opp for 30 millioner, nå må det rives

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene