Norsk kvinne savnet i Spania

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 23 år gammel norsk kvinne fra Hordaland er meldt savnet etter en helgetur til Madrid. Familien har ikke fått livstegn fra henne på fem dager, skriver NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest politidistrikt har igangsatt en etterforskning, og de har bedt spansk politi om bistand via Kripos.

Kvinnen har bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania, og var på helgetur til Madrid. Mandag snakket hun med moren på Facebook, og siden har ingen hørt fra henne.

– Vi trenger livstegn fra henne, uansett i hvilken form. Det eneste jeg bryr meg om, er at hun lever, sier kvinnens mor til NRK.

23-åringen skal sist ha blitt observert i den spanske hovedstaden av noen bekjente.

Ingen spor

Familien sier hun bodde på et hotell i Madrid. Verken norsk eller spansk politi har så langt funnet spor etter 23-åringen.

Familien har nå etterlyst kvinnen på Facebook, og oppfordrer folk med relevant informasjon til å kontakte politiet.

– På generelt grunnlag kan sies at når norsk borger er savnet i utlandet, er det en politisak for myndighetene i landet vedkommende er savnet. Det er også mulig å melde vedkommende savnet til norsk politi som kan vurdere om det er grunnlag for å ta saken opp via Interpol til utenlandsk politimyndighet, sier pressetalsperson Per Bardalen Wiggen i Utenriksdepartementet til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforsker saken

23-åringen er fra Hordaland og det er Vest politidistrikt som har ansvaret for saken i Norge.

– Vest politidistrikt har iverksatt etterforskning for å lokalisere savnede, og avklare om det har hendt henne noe. Det er opprettet dialog med spanske myndigheter via Kripos, herunder spansk politi, opplyser politiet i en pressemelding.