Australsk statsråd kaller moteikon «smakløs»

Motelegenden Anna Wintour sammen med skuespilleren Nicole Kidman og sistnevntes ektemann Keith Urban under tennisturneringen Australian Open, mens de så på semifinalen mellom Petra Kvitová og Danielle Collins torsdag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Motelegenden Anna Wintour sammen med skuespilleren Nicole Kidman og sistnevntes ektemann Keith Urban under tennisturneringen Australian Open, mens de så på semifinalen mellom Petra Kvitová og Danielle Collins torsdag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den globale motelegenden og redaktør i Vogue Anna Wintour ble fredag omtalt som «smakløs» av Australias omstridte innenriksminister Peter Dutton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dutton er ikke selv mest kjent for å være et ikon i klesveien, og den tidligere politimannen fra Queensland raste mot Wintour etter at hun kritiserte regjeringen i Australia for homopolitikken i landet.

Wintour holdt en tale under et arrangement i forbindelse med tennisturneringen Australian Open i Melbourne torsdag og kommenterte at statsminister Scott Morrison framstår som «bakvendt på alle måter» når det gjelder rettigheter for LHBTQ-personer.

Hun stilte spørsmål ved hvorfor regjeringen er så trege med å fjerne skolers rett til å diskriminere homofile studenter og lærere.

– En regjeringen burde beskytte sitt folk, ikke gjøre det uklart hvorvidt de vil bli akseptert, sa hun.

Fredag slo Dutton tilbake på frokost-TV.

– Jeg syns det var litt smakløst, for å være ærlig, sa han på Nines Today Show.

– Noen som kommer her for å kritisere, å komme med en uttalelse som ikke er faktisk korrekt, er i ganske dårlig forfatning, sa han.

Han bemerket deretter at Wintour synes å stortrives med medieoppmerksomhet og ønsket henne lykke til med det, noe Vogue-redaktøren kanskje klarer seg uten. Det amerikanske nettstedet Forbes satte i 2017 Wintour øverst på sin liste over de mektigste kvinnene i underholdning og medier i verden.

Tidligere utenriksminister Julie Bishop sier for øvrig til avisa The Australian at hun syns Wintour hadde flere gode poeng i talen sin.

Wintour er blant annet karikert i motefilmen «The Devil Wears Prada» fra 2006, der Meryl Streep spiller henne som rollefiguren Miranda Priestly.