Sykepleier pågrepet for voldtekt av hjerneskadd pasient

Det var på dette pleiehjemmet i Phoenix i Arizona at en kvinne som er i vegetativ tilstand fødte en sønn i desember. Nå er en mannlig sykepleier pågrepet og siktet for voldtekt.
Det var på dette pleiehjemmet i Phoenix i Arizona at en kvinne som er i vegetativ tilstand fødte en sønn i desember. Nå er en mannlig sykepleier pågrepet og siktet for voldtekt. Foto: Ross D. Franklin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mannlig sykepleier er siktet for å ha voldtatt en kvinne med sterk mental funksjonsnedsettelse på et pleiehjem i USA. Kvinnen fødte nylig et barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Phoenix i Arizona opplyste onsdag at den 36 år gamle sykepleieren ble pågrepet etter at DNA-prøver tatt av mannen matchet med DNA fra barnet.

Ifølge politiet viser mannens DNA at han er far til barnet og at han dermed må ha voldtatt kvinnen.

Den 29 år gamle kvinnen har vært i såkalt vegetativ tilstand siden hun var tre år gammel og har bodd på pleiehjemmet i om lag ti år.

Ifølge ledelsen og personalet ved pleiehjemmet visste ingen at hun var gravid før fødselen var i gang. Barnet ble født 29. desember.

Les også:

Politiet satte i gang en omfattende etterforskning og tok blant annet DNA-prøver av samtlige mannlige ansatte ved hjemmet. Prøvene viste altså treff med sykepleieren som nå er pågrepet.

Søndag opplyste pleiehjemmet av en lege som har hatt ansvaret for behandling av kvinnen, hadde sagt opp mens en annen lege er suspendert.

Den nyfødte gutten er ifølge politiet velskapt og i god form, og han blir tatt vare på av kvinnens familie.