Kongen av Thailand godkjenner avholdelse av valg

Kong Maha Vajiralongkorn av Thailand har endelig gjort formelle grep så et valg kan avholdes i landet. Foto: The Nation / AP / NTB scanpix
Kong Maha Vajiralongkorn av Thailand har endelig gjort formelle grep så et valg kan avholdes i landet. Foto: The Nation / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongen av Thailand har utstedt et kongelig dekret som godkjenner avholdelse av det første valget i landet siden kuppet i 2014. Dato for valget er ikke oppgitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringshæren i Thailand grep makten i et kupp i mai 2014 og har siden styrt med hard hånd. Prayut Chan-o-cha, som militærjuntaen i Thailand har plassert i posten som statsminister, har lovet å holde valg, men det er blitt utsatt flere ganger.

Onsdag opplyser kongepalasset i Thailand at kongen har godkjent avholdelse av valget og at dato vil bli opplyst om kort tid.

Dekretet er publisert i Royal Gazette. Det godkjenner valg av medlemmer til parlamentet og gir kongedømmets valgkommisjon fem dager til å kunngjøre dato for valget. Militærjuntaen har tidligere sagt at valget skal avholdes senest i slutten av februar, men det kan holde hardt nå.

Det er først nå som dekretet er utstedt at det er lov til å drive valgkamp, selv om flere politiske møter allerede skal ha vært avholdt.

Juntaen har forbudt blant annet politiske møter med flere enn fire deltakere og har kastet mange i fengsel for brudd på dette og andre forbud.