FBI: Vi kan ikke betale informatørene våre lenger

FBI sliter med nedstengningen i USA. Illustrasjonsfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
FBI sliter med nedstengningen i USA. Illustrasjonsfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den føderale etterretningstjenesten FBI i USA sier nedstengningen av statsapparatet i landet medfører at de mister hemmelige kilder de ikke kan betale lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI gikk ut for nesten to uker siden og påpekte at nedstengningen fikk konsekvenser for arbeidet til agentene, men tirsdag var de svært konkrete i beskrivelsene, melder blant annet CNN.

Nedstengningen er inne i sin andre måned, og et tosifret antall anonyme FBI-ansatte har i et uvanlig utspill delt sine erfaringer om hvordan det har påvirket arbeidet deres. Rapporten ble lagt fram tirsdag.

FBI har mistet en rekke informanter som har infiltrert grupperinger som står sentralt i terroretterforskning. Og en egen prosjektgruppe som arbeider mot narkotikatrafikk mellom delstater har gått tom for midler.

Agenter har måttet trappe ned aktiviteten og byttet fra møter ansikt til ansikt til å snakke med kilder over telefon. Det mangler også midler til å betale tolker. En av spanerne som jobber «under cover » sier nedstengningen har gjort det umulig å drive som de pleier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Frykten er at våre fiender vet at de kan holde på uhindret, skriver vedkommende.

Den amerikanske statsapparatet er delvis nedstengt etter at president Donald Trump nektet å godta et budsjettforslag fra kongressen som ikke inkluderer 5,7 milliarder dollar til byggingen av en mur eller stålgjerde langs grensen mot Mexico.