Brexit-forhandlingslederen i tvil om Mays plan B

Finansminister Philip Hammond i Downing Street. Han skal ha fått meldinger bak ryggen på statsministeren der det reises tvil om hennes nye brexit-plan. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Finansminister Philip Hammond i Downing Street. Han skal ha fått meldinger bak ryggen på statsministeren der det reises tvil om hennes nye brexit-plan. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Theresa Mays forhandlingsleder Olly Robbins sendte en melding til finansminister Philip Hammond der han uttrykker tvil om statsministerens plan B for brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder avisa The Telegraph , som skriver at den private meldingen ble sendt mens statsminister May satt i en telefonkonferanse med regjeringen. Brexit-forhandleren, som hørte på konferansen, skal ha vært i tvil om hvorvidt May vil kunne reforhandle avtalepunktene som dreier seg om Irland.

En kilde opplyser at Olly Robbins, som har vært britenes forhandlingsleder i brexitrundene med EU, tekstet til finansminister Hammond og luftet sin bekymring for muligheten for å gjenåpne avtalen om å trekke seg ut av EU.

Meldingen skal ha blitt sendt til Hammond mens May la fram planene for å sikre endringer knyttet til Irland i hennes plan B, endringer som er et forsøk på å vinne stemmer for planen fra konservative partifeller og nordirske unionister som stemte mot avtalen i forrige uke.

En kilde i regjeringen bekrefter at Robbins sendte en tekstmelding til Hammond mens møtet pågikk, men hevder at det han skrev er «feilaktig framstilt».