Sivile drept i bombeangrep i Syria

Minst tre sivile skal være drept av en bussbombe nord i Syria. Også hovedstaden Damaskus ble søndag rammet av en bombe, men ifølge regimet ble ingen drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte søndag om en kraftig eksplosjon etterfulgt av skyting nær den militære etterretningstjenestens kontorer sør i Damaskus. Ifølge SOHR ble et ukjent antall personer drept og såret.

Det avviser den syriske regjeringens nyhetsbyrå SANA, som melder at en veibombe gikk av uten at noen ble drept eller såret.

Ifølge SOHR-direktør Rami Abdulrahman var søndagens eksplosjon tilsynelatende det første angrepet i Damaskus på over et år.

Søndag meldte statlige syriske medier også at landets rakettforsvar stanset seks israelske missiler nær byens internasjonale flyplass. Israel kommenterer ikke opplysningen, men sier deres rakettforsvar stanset en rakett som ble skutt fra Syria mot de israelskokkuperte Golanhøydene.

Syrias hovedstad har vært spart fra de verste voldshandlingene gjennom den nesten åtte år lange krigen, som har krevd hundretusenvis av menneskeliv.

Tidligere søndag ble tre mennesker drept og ni såret da en bombe eksploderte i en buss i sentrum av byen Afrin nord i Syria. Byen ble erobret av tyrkiske soldater og allierte opprørere etter en to måneder lang luft- og bakke offensiv i mars i fjor.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet i Afrin.

Personvernpolicy