Prins Philip (97) har ennå ikke sagt unnskyld

Glass og skadde buildeler ligger igjen på ulykkesstedet hvor 97-årige prins Philip skal ha vært ansvarlig for en ulykke. Her er han avbildet i 2011.
Glass og skadde buildeler ligger igjen på ulykkesstedet hvor 97-årige prins Philip skal ha vært ansvarlig for en ulykke. Her er han avbildet i 2011. Foto: NTB scanpix

Denne uken fikk Prins Philip (97) skylden for en bilulykke. – Han har ennå ikke sagt unnskyld, sier en av kvinnene som var involvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emma Fairweather (46) skadet vristen under kollisjonen som også rammet hennes ni måneder gamle spebarn og en 29-åring. Ulykken skjedde nær Sandringham torsdag.

En talskvinne for Buckingham Palace har sagt at den 97 år gamle hertugen av Edinburg, og dronningens ektemann, har ønsket Fairweather alt vel. Men søndag sier 46-åringen at det ikke er tilfelle. Fairweahther sier at den eneste som har kontaktet henne er en representant for politiet.

– Jeg har ennå ikke hatt noen kontakt med kongehuset, sier Fairweather til tabloidavisen Sunday Mirror.

Tobarnsmoren legger også til at hun synes Prins Philip burde ha prioritert det fremfor å prøvekjøre ny bil.

For bare to dager etter bilulykken, var prins Philip tilbake bak rattet. Han ble da avbildet mens han kjørte uten å bruke setebelte

Politiet i Norfolk sier at de har blitt gjort kjent med bildene, og at «sjåføren har fått noen passende råd».

– Vår reaksjon er standard for de gangene vi blir gjort kjente med bilder som viser slike forseelser, sier politiets talskvinne.

Det var torsdag ettermiddag Prins Philips bil havnet på siden i grøfta etter at han krasjet inn i en annen bil, skriver NTB. Saken har blitt viet mye spalteplass i britiske medier, og har skapt en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

– Det er kun én person som kan be han slutte å kjøre. Men vil hun tørre å gjøre det, spør The Daily Mail og sikter til dronningen.

Personvernpolicy