Også May dropper Davos-møtet

Theresa May. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Theresa May. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britenes statsminister Theresa May har hendene fulle med brexit og melder i likhet med presidentene i USA og Frankrike avbud til Verdens økonomiske forum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den årlige begivenheten i Davos i Sveits går av stabelen neste uke. Noen av verdens mektigste politikere og næringslivstopper er vanligvis blant de flere tusen deltakerne.

– Hun kommer ikke til å dra til Davos. Hun skal konsentrere seg om saker her, sier Mays talsperson og tilføyer at ministre fra hennes regjering skal delta på forumet.

USAs president Donald Trump avlyste sist uke sin planlagte reise og begrunnet det med budsjettstriden som har ført til nedstengning av deler av offentlig sektor.

Dagen etter ble det klart at også Frankrikes president Emmanuel Macron dropper toppmøtet. Han viste til en travel timeplan, som blant annet omfatter håndteringen av protestbevegelsen «de gule vestene».

Tidligere utenriksminister Børge Brende er president i den Genève-baserte stiftelsen Verdens økonomiske forum (WEF). Årets utgave av det topptunge møtet finner sted fra 22. til 25. januar og er det 49. i rekken.