– Minst åtte drept i bombeangrep i Bogota

Minst åtte personer er drept og ti såret i et bilbombeangrep mot politiakademiet i Bogota, ifølge lokale colombianske tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere omkringliggende bygninger skal ha blitt rammet av bomben ved General Santander nasjonale politihøyskole sør i Bogota torsdag.

Åstedet er kaotisk, og ambulanser og helikoptre har rykket ut til den vanligvis strengt bevoktede institusjonen. Øyevitner forteller at de hørte en høy eksplosjon som ødela nabobygninger. Bilder på sosiale medier viser et forkullet kjøretøy og bygningsrester på høyskolens område.

Les også: Venezuela sendte soldater inn i Colombia

Bogotas ordfører Enrique Penalosa bekreftet kort tid etter eksplosjonen at minst fem mennesker er drept og ti såret. En colombiansk tjenestemann opplyste senere til nyhetsbyrået AFP at åtte personer er drept.

Colombias hovedstad har ikke vært rammet av et så stort angrep siden 2006, skriver lokale medier.

Det er uklart hvem som står bak bombeaksjonen. Opprørere fra den venstreradikale ELN-geriljaen har trappet opp sine angrep på colombiansk politi i kjølvannet av en strid med den konservative presidenten Ivan Duque om hvordan de strandede fredssamtalene skal gjenopptas.

Hans forgjenger Juan Manuel Santos inngikk en fredsavtale med den langt større geriljagruppen FARC i 2016.

Personvernpolicy