Canadier bortført i Burkina Faso

Artikkelen fortsetter under annonsen

En canadisk geolog er bortført fra en gullgruve av væpnede menn øst i Burkina Faso. Geologens familie sier de håper og tror på en løslatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirk Woodman, som ble bortført tirsdag, er visepresident i det canadiske selskapet Progress Minerals, som eier gruva i den ustabile Yagha-provinsen i regionen Sahel nær landets grense til Niger og Mali.

– Arbeiderne ved gruva ble angrepet av rundt ti væpnede menn, sa Burkina Fasos sikkerhetsminister Clement Sawadogo onsdag.

– Vi håper og tror at canadiske myndigheter kan bringe vår ektemann og far hjem trygt. Vi har tro på en rask løsning, sier Woodmans familie i en uttalelse. Canada har 250 soldater og åtte militærhelikoptre utplassert i nabolandet Mali.

Bortføringer har blitt stadig mer vanlig i den fattige Sahel-regionen, der flere væpnede angrep fra ytterliggående islamister har funnet sted de siste tre årene.

Tidligere denne måneden forsvant den canadisk kvinnen Edith Blais (34) som jobbet i Burkina Faso med et humanitært hjelpeprogram, og hennes italienske venn Lucas Tacchetto (30).