Ekstrem fattigdom i Latin-Amerika øker

Latin-Amerika og Karibia fortsatt er den delen av verden med størst ulikhet med betydelige fattigdomsnivåer.
Latin-Amerika og Karibia fortsatt er den delen av verden med størst ulikhet med betydelige fattigdomsnivåer. Foto: Elmer Martinez / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

62 millioner mennesker levde i ekstrem fattigdom i Latin-Amerika i 2017. Det er det høyeste nivået som er målt på ni år, viser FN-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen av befolkningen som lever i ekstrem fattigdom i Latin-Amerika økte fra 9,9 prosent i 2016 til 10,2 prosent i 2017. Andelen som levde i fattigdom forble stabil på 30,2 prosent i samme periode.

Andelen som lever i ekstrem fattigdom i Latin-Amerika utgjør nå 62 millioner mennesker, mens 184 millioner mennesker lever i fattigdom. Det viser en rapport fra FNs økonomiske kommisjon for Latin-Amerika og Karibia (ECLAC), som ble publisert tirsdag.

– Regionen har gjort store fremskritt i det siste tiåret, men i 2015 snudde trenden, særlig når det gjelder ekstrem fattigdom, sier administrasjonssekretær Alicia Barcena i ECLAC.

Aktuelt: Ny karavane på vei fra Honduras til USA

Mennesker som ikke ha råd til grunnleggende matvarer regnes som ekstremt fattige i rapporten.

FN-organet mener at fattigdommen bør ha falt til 29,6 prosent det siste året, men at den ekstreme fattigdommen trolig forblir stabil.

Rapporten viser videre at ulikheten i Latin-Amerika ble redusert fra begynnelsen av 2000-tallet, men at Latin-Amerika og Karibia fortsatt er den delen av verden med størst ulikhet med betydelige fattigdomsnivåer, står det i rapporten.

Aktuelt: Venezuela innfører «nytt pengesystem»