Meny

Hviterussisk «sexinstruktør» erklærte seg skyldig

Se video fra pågripelsen i Thailand.

Den hviterussiske modellen Anastasia Vasjukevitsj, som hevdet hun hadde videomateriale om Russland og Trump-valgkampanjen, sa seg skyldig i å ha holdt «forførelseskurs» i Thailand.

Anastasia Vasjukevitsj og kollega Aleksandr Kirillov sa seg tirsdag skyldig i å ha holdt ulovlige «forførelseskurs» i Pattaya uten arbeidstillatelse, og vil bli deportert fra Thailand, skriver nyhetsbyrået AP.

Den hviterussiske modellen ble sammen med Kirillov og seks andre pågrepet i februar 2018, da flere dusin politifolk aksjonerte mot et sexkurs/forførelseskurs de holdt for russiske turister ved et hotell i Pattaya.

Saken vakte stor oppmerksomhet internasjonalt da Vasjukevitsj hevdet at de ble arresterte etter et «russisk komplott». Modellen hevdet hun satt på 16 timers lydopptak som skulle dokumentere russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Hun har selv omtalt seg selv som «the missing link» i den amerikanske etterforskningen av Russland-forbindelsene.

Les også: – Vi har 16 timer video om Russland og Trump

Ba USA om hjelp

I en video Vasjukevitsj publiserte på Instagram i februar i fjor sier hun at de er arrestert fordi hun er villig til å fortelle de «manglende bitene i puslespillet», i den amerikanske etterforskningen av Russland-forbindelsene.

«Hvis vi drar tilbake til Russland vil vi dø i russisk fengsel, eller de vil drepe oss. Dette er svært alvorlig. Vær så snill USA og hjelp oss (…),» sier hun blant annet i videoen.

Norgesbesøk

Vasjukevitsj var én av flere eskortepiker som var om bord i yachten til den russiske aluminiumsmagnaten Oleg Deripaska da han besøkte norske farvann i august 2016. Deripaska er en sentral person i etterforskningen av forholdet mellom Trump-leiren og Kreml, ettersom Deripaska ga 170 millioner i «lån» til Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

I mars i fjor benektet Oleg Deripaska overfor CNN påstandene framsatt av Vasjukevitsj. Ifølge Deripaska var påstandene «et forsøk på å politisere anklagen fra thailandsk politi.»

Les også: Mueller mener Manafort delte informasjon med russer under Trumps valgkamp

Sendes hjem

I retten i Pattaya tirsdag tok saken mot Anastasia Vasjukevitsj og de syv andre tiltalte en uventet vending, da de først nektet straffskyld etter tiltalen, før de senere samme dag sa seg skyldige.

Ettersom det dreide seg om første lovbrudd, og de tiltalte sa seg skyldig, dømte dommeren de åtte til 18 måneders fengsel. Fordi de allerede har sittet ni måneder i fengsel, blir alle åtte prøveløslatt.

Ifølge en talsmann for thailandske immigrasjonsmyndigheter vil den russiske ambassadøren til Thailand bli kontaktet for å organisere hjemsendelse.

Talsmannen sier videre at de trolig blir sendt ut av Thailand mot slutten av neste uke.

Les også: Manaforts løgner kan føre til strengere straff

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært