Forfølgelse av kristne øker, ifølge rapport

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Anslagsvis 245 millioner kristne forfølges over hele verden, ifølge den årlige oversikten fra den kristne organisasjonen Åpne Dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea ligger øverst på listen over de 50 landene hvor det er farligst å leve som kristen. Det anslås at mellom 200.000 og 400.000 kristne befinner seg i arbeidsleirer, ifølge World Watch List.

Listen som viser at forfølgelsen av kristne øker, presenteres onsdag på NLA Høgskolen i Bergen, der også Raftostiftelsen og Den norske Helsingforskomiteen deltar.

I tillegg til Nord-Korea er det ti andre land som i 2019 karakteriseres å ha et «ekstremt» nivå av forfølgelse. Organisasjonen opplyser at den statlige kontrollen øker i mange deler av verden. Et eksempel er Kina, der nye lover for religiøs virksomhet trådte i kraft ved årsskifte i 2018.

Aktuelt: Mange ansatte kjenner til seksuelt krenkende atferd i kirken

Ifølge Åpne Dører merkes en ultranasjonalistisk trend der minoriteter ses på som forrædere og presses til å forlate sin tro. De viser til India, og mener regjeringen der fremmer det de karakteriserer som et hindufundamentalistisk syn.

I Nigeria ble over 3.700 kristne drept i 2018, det er nesten dobbelt så mange som året før. Landet er rammet av den største delen av rapporterte drap dokumentert i rapporten.

Paven: – Kirken skal ikke dysse ned overgrepsanklager

Personvernpolicy