EU-tilhengere og brexit-tilhengere samlet ved Parlamentet

Publikum er samlet utenfor det britiske Parlamentet. Avstemningen om Theresa Mays brexit-avtale er ventet å starte klokken 20 og vil trolig ta flere timer. (AP Photo/Frank Augstein)
Publikum er samlet utenfor det britiske Parlamentet. Avstemningen om Theresa Mays brexit-avtale er ventet å starte klokken 20 og vil trolig ta flere timer. (AP Photo/Frank Augstein) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Publikum med plakater, flagg og vimpler har samlet seg utenfor det britiske Parlamentet før den historiske avstemningen over brexitavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rivaliserende grupper av EU-tilhengere og brexit-tilhengere holder markeringer på plassen foran Parlamentet før det skal stemmes blant annet over utmeldingsavtalen som statsminister Theresa May har forhandlet fram.

De som ønsker en ny folkeavstemning om Storbritannias medlemskap i EU vifter med blå og gule EU-flagg. Andre som ønsker en utmelding, holder opp plakater der de erklærer «Leave means Leave». Ytterligere andre holder plakater der de slår fast at meningsmotstanderne er svikere.

Et titalls endringsforslag er lagt fram. Stemmeavgivningen tirsdag er ventet å starte klokken 20 og vil trolig ta flere timer.

Bakgrunn : Skjebnedag for May og britene