Tre pågrepet for å ha oppfordret til politikerdrap i Polen

Polsk politi har pågrepet tre personer for å ha oppfordret til flere politikerdrap etter at borgermesteren i Gdansk ble drept søndag.
Polsk politi har pågrepet tre personer for å ha oppfordret til flere politikerdrap etter at borgermesteren i Gdansk ble drept søndag. Foto: Wojtek Strozyk / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polsk politi har pågrepet tre personer som har oppfordret til flere politikerdrap etter at ordføreren i Gdansk ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge det polske innenriksdepartementet ble de tre personene pågrepet mandag, dagen etter at Pawel Adamowicz døde etter å ha blitt knivstukket i hjerte og magen under et veldedighetsarrangement i Gdansk.

Det skriver den polske politikeren Joachim Brudzinski på Twitter tirsdag. Han beskriver de pågrepne personene som «ubalanserte» nett-troll.

Det er ikke kjent hvem personene skal ha oppfordret til drap på.

En 27 år gammel mann ble pågrepet på stedet for å ha knivstukket Adamowicz. Mannen har sonet en fengselsdom for et bankran han hevder å ikke ha begått og gir det tidligere regjeringspartiet Borgerplattformen (PO) skylden for dette. Ordføreren i Gdansk tilhørte tidligere dette partiet.