FN-kilde: Pedersen reiser til Syria

En regnbue over Syrias hovedstad Damaskus i januar i fjor. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
En regnbue over Syrias hovedstad Damaskus i januar i fjor. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: Hassan Ammar / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Geir O. Pedersen drar tirsdag på sin første reise til Syria etter at han overtok som FNs spesialutsending til landet, ifølge en kilde i FN-systemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Besøket varer i tre dager, opplyser kilden til nyhetsbyrået DPA. Pedersen ventes å komme til Libanon mandag, før han reiser videre til Damaskus.

– Dette vil bli et introduksjonsbesøk. Vi håper han vil oppnå det som andre ikke kunne oppnå, sier Ayman Soussan, som jobber i utenriksdepartementet til Syrias president Bashar al-Assad, til den syriske avisa Al-Watan.

Les også: Pompeo taler Trump midt imot

Pedersen, som inntil i fjor høst var Norges ambassadør til Kina, begynte i sin nye jobb i forrige uke. Forgjengeren i stillingen var Staffan de Mistura.

Syria-krigen har vart i sju år og kostet flere enn 360.000 syrere livet. Millioner av mennesker har flyktet ut av landet.

Assad og hans allierte har det siste året sikret seg kontroll over stadig større deler av landet. USAs president Donald Trump erklærte i desember at alle amerikanske soldater i Syria skal trekkes ut.

I løpet av krigen har Assad fått militær støtte fra Russland, Iran og den libanesiske Hizbollah-militsen. USA, andre vestlige land, Tyrkia, Saudi-Arabia og andre arabiske land har støttet forskjellige typer opprørsgrupper.